Program


Urvi Vora/Kinga Szemessy: This Is How You Move Them

Urvi Vora/Kinga Szemessy: This Is How You Move Them

A This Is How You Move Them két lényt, két antihőst kelt életre. Mi a jó és mi a rossz, kérdezik maguktól, miközben elcsodálkoznak azon, hogy a dolgok milyen gyorsan értelmüket vesztik. Erőszak és együttérzés terhe alatt vívodnak.
Elkezdik, valahol a közepén – a ponton, ahol valamivé, vagy valakivé válnak.  több

A This Is How You Move Them két lényt, két antihőst kelt életre. Mi a jó és mi a rossz, kérdezik maguktól, miközben elcsodálkoznak azon, hogy a dolgok milyen gyorsan értelmüket vesztik. Erőszak és együttérzés terhe alatt vívodnak. 
Elkezdik, valahol a közepén – a ponton, ahol valamivé, vagy valakivé válnak. 
A darab egyrészt két fiatal izlandi útinaplója, másrészt minden valaha megcsonkított áldozat tragédiája. De nevezhetnénk akár két róka szerelmi történetének is. A kérdés, ami minden verzióban ott kering: mi indít meg minket, mi indít be téged? Minek is mozdulunk egyálalán?

Koreográfia - Urvi Vora
Alkotók, előadók - Szemessy Kinga, Urvi Vora
Zene - David Tilt, Kabir David, Rivu
Hang és fénytechnika - David Tilt, Urvi Vora
Plakát design - Tara Aliya Kesavan
A maszkokat Steve Wintercroft tervezte és az előadók hozták létre © Wintercroft
Köszönet Kutyifa Àgnesnek, Németh Csabának, Viktor Kozma Gábornak, and Ian Cook-nak.
Az előadást támogatta a Workshop Foundation, SÍN Culture Centre, Zero Plus Dance, New Performing Arts Foundation

Urvi Vora kortárs táncos és kutató New Delhiből. Nemrég fejezte be Tánc-antropológiai tanulmányait, melyek alatt modern rítusokkal, performansszal és a performatív affektussal foglalkozott. Egyetemi tanulmányait alkalmazva olyan művészeti projekteket hoz létre, amelyek a test határait, értelmezését, a másik testének politikáját tematizálják. Egyéni munkáit, a SKUM Manifesto-t és az In Loving Memory of Indira Thatcher-t Londonban és Budapesten adta elő. Jelenleg Budapesten él és dolgozik, és folyamatosan rácsodálkozik arra, hogy mennyi mindent képes megtenni a test.
Bemutatkozó az alábbi linken: https://vimeo.com/218268947

Szemessy Kinga táncos és kutató, akit a részvétel, a hozzáférhetőség és a társadalmi kohézió lehetőségei, fogalmai és modelljei érdeklik. A Budapesti Kortárs Tánc Főiskolán tanult különböző tánc-technikákat, ezt a megtestesült, gyakorlati tudást ötvözi az antropológiai és színháztudományi tanulmányai során elsajátított módszertanokkal és elméletekkel. 
Különböző ösztöndíjprogramokban (Fülöp Viktor, CEC ArtsLink etc.) próbálta meg feltérképezni, hogy milyen hibrid gyakorlatok és megközelítések léteznek nemzetközi szinten. Hosszú távú projektként a testnek, mint élő archívumnak a fogalmát kutatta, ez a munka különböző performanszoknak szolgált alapjául Londonban, Helsinkiben, Columbusban (USA), és Budapesten. Jelenleg óraadó tanár a Budapesti Kortárs Tánc Főiskolán, és doktori hallgató a Budapesti Színház és Filmművészeti Egyetemen.
Bemutatkozó az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=6yN1YSHv8Q4